Onze koffie

Delicatoro, een heerlijke ambachtelijk koffiemerk. Met internationale ambities !

Ambachtelijk slow roast koffie, gebrand op kwaliteit en met zorg en aandacht voor alle koffieboontjes. Elke koffieboon is tot op de seconde en bij de juiste temperatuur gebrand. En dit alles op een lage temperatuur, oftewel langzaam roosteren (slow roast) van de bonen. De natuurlijke smaken en aroma’s uit de koffiebonen kunnen zich zo uitstekend ontwikkelen. Koffie dus met een unieke smaak en aroma.

Slow roast koffie
Ambachtelijk, ook wel slow roast genoemd, is een proces waarbij eigenlijk vertraagd de koffiebonen worden gebrand, hierdoor krijgen de koffiebonen rustig de tijd om zich te ontwikkelen. De meeste andere koffiebranderijen maken gebruik van koffiebranders met een hoge capaciteit, waardoor het branden van koffie snel gaat en je dus veel koffie tegelijk en snel kunt branden. Slow roast kost veel meer tijd, maar het geeft ook een andere smaak aan de koffie.

De naam Delicatoro komt van het Italiaanse delicato, dat letterlijk zacht betekent. Of van het Engelse 'delicate' wat in het Nederlands delicaat, met letterlijke vertalingen als lekker, teer, zacht of nauwgezet. Delicatoro is een ambachtelijke koffie van topkwaliteit, gebrandt met aandacht voor de koffieboon. En de naam doet dan ook volledig recht aan de koffie: lekker, zacht en nauwgezet. Het koffiemerk, gestart in 2016, hoopt de komende jaren uit te rollen tot een internationaal merk van betekenis.

Het assortiment bestaat uit 3 verschillende smaken Delicatoro koffiebonen: van een lichte koffie met een sterkte van 1 tot een pittige koffie met een stevige body en een sterkte van 3. Voor de liefhebbers van koffie’s met melk is vooral die laatste smaak, de Delicatoro Forte koffiebonen een aanrader. Een koffie van 60% arabica en 40% robusta koffiebonen, voor een prachtige crema in uw cappuccino of latte macchiato.

Elke koffieboon is tot op de graad en seconde nauwkeurig gebrandt. Alles voor een maximale kwaliteit.
En dit proeft u. Delicatoro voor een heerlijk koffie. Bijvoorbeeld een espresso, lungo of cappuccino. Genieten maar !

Daarnaast heeft Delicatoro inmiddels voor zakelijke klanten een eigen Delicatoro cappuccino topping in het assortiment, een automatenmelkpoeder, voor een perfect schuim voor een cappuccino of latten macchiato. En een Delicatoro oploskoffie, de Delicatoro Black Instant koffie, van arabica en robusta bonen, voor instant koffieautomaten.

Delicatoro Excellent koffiebonen

Delicatoro Excellent koffiebonen zijn afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerikaanse landen, waaronder Brazilië, Colombia en Mexico. Deze melange heeft een lichte body, maar met een gemiddelde tot hoge aciditeit, zuurgraad. Door de verschillende intens frisse smaken een prachtige koffie. Medium roast.

- Afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerikaanse landen
- Lichte body met frisse smaak en Medium Roast
- 100% arabica
- Sterkte: 2

Delicatoro Forte koffiebonen

Delicatoro Forte koffiebonen zijn een bijzondere melange uit Midden-Amerika en Azië. Deze melange heeft een stevige body en een milde aciditeit, zuurgraad. Medium Roastt.
- Afkomstig uit Mudden-Amerika en Azië
- Stevige body en Medium Roast
- 60% arabica en 40% robusta koffiebonen
- Sterkte: 3

Delicatoro Grand Espresso koffiebonen

Delicatoro Grand Espresso koffiebonen zijn afkomstig uit verschillende regio's gelegen in Zuid- en Midden-Amerika en Afrika. Een lichte body en medium aciditeit, zuurgraad. Een blend die mooi in balans is. Medium roast.

- Afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika en Afrika
- Lichte body en Medium Roast
- 80% arabica en 20% robusta koffiebonen
- Sterkte: 1

Delicatoro cappuccino topping

Delicatoro cappuccino topping, geeft een perfect schuim om een cappuccino of latte macchiato te maken.
Automatenmelkpoeder, op basis van magere melk, voor alle merken koffiemachines.
Inhoud 750 gram.

Delicatoro Black instant koffie

Delicatoro Black instant koffie is een oploskoffie voor circa 250 kopjes. Een volle koffie van een melange van arabica en robusta koffiebonen, met een mooie body. Medium gebrand. Speciaal geschikt voor instant koffieautomaten.
Instant koffie. Inhoud: 500 gram

Delicatoro Fresh Brew Classic

Delicatoro Fresh Brew Classic is een pittige, meer traditionele freshbrew, medium branding. Een melange van arabica en robusta koffiebonen. Afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika en Afrika. Delicatoro Fresh Brew Classic is voor een uitstekende kop koffie, speciaal gemalen voor koffieautomaten.
Gemalen koffie. Inhoud 1 kg

Delicatoro Snelfilter Mild

Delicatoro Snelfilter Mild is een zachte volle snelfiltermaling, dus voor koffiemachines met een papieren filter. Een melange van arabica koffie, voor de lekkere en aromatische smaak en robusta koffiebonen voor de body en kracht. Afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika en Afrika.
Gemalen koffie. Inhoud: 1000 gram

Recente reacties

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *